Nova strepnja za Evroligu, Miško Ražnatović rekao šta ima!
Miško Ražnatović, Foto: Starsport

Sve je otkrio

Nova strepnja za Evroligu, Miško Ražnatović rekao šta ima!

Pravo u centar

Objavljeno:

Jedan od najvećih košarkaških menadžera Miodrag Miško Ražnatović, u intervjuu za "Relevo", istakao je zabrinutost u vezi evropske košarke i Evrolige:

- Zaljubljen sam u evropsku košarku. To je posao kojim se bavim, volim Evroligu, ali mislim da evropska košarka nema svetlu budućnost. NBA će takođe biti sve veća i veća ekonomski, broj dvosmernih ugovora se povećava, a Evropa će imati sve manje kvalitetnih igrača iz Sjedinjenih Država - počeo je priču Ražnatović.

Evropi fale talenti, a univerziteti, koji su nedavno počeli da plaćaju igrače, u tome neće pomoći.

- Osim toga, evropski timovi ne daju prilike mladim igračima, a lige stare. Nemamo novi talenat jer najbolji mladi igrači idu u NBA. Takođe, sa tim novcem, univerziteti će moći da izaberu najbolje talente pre nego što odu u NBA. Zaista ne mogu da kažem ko će biti nova lica Evrolige za tri-četiri godine. Brine me košarka u Evropi - dodaje Ražnatović.

Takođe, ističe da Evropi fale zvezde kakve je imala u prethodnoj deceniji...

- Nema sumnje da je takmičenje uzbudljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kakve je imala: Spanulis, Dijamantidis, Navaro... Voleo bih da grešim, ali sa ovim stvarima nikada nisam - zaključio je Ražnatović.

Bonus video:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.